torsdag 28 april 2011

Alla är lika mycket värda

När jag ser en handikappad i rullstol så tänker jag på hur svårt många har det. De får inte alltid den hjälp de behöver, de kanske är ensamma och kan inte säga ifrån. Jag har jobbat själv inom vården så jag vet hur det är. Det är nummer ett, man får inte glömma bort de sjuka.

Jag vet vad jag pratar om för där jag bodde innan tog de inte reda på hur jag ville leva mitt liv. Alla skulle göra samma sak. Jag kände inte att jag var en egen individ. Därför blev jag sjuk och orkade nästan inte leva.

Personalen borde alltid ställa frågor till de handikappade för att få veta hur de vill ha det. Det är som om gamla och handikappade inte har samma värde som andra, och det tycker jag är fel. Jag vill förändra det och hoppas att jag gör det med min bok.

torsdag 21 april 2011

Mitt kontaktnät

Mamma är bäst!


Jag har olika personer runt omkring mig i mitt liv.

Mamma är viktigast. Men om det skulle hända henne någonting så behöver jag ett bra kontaktnät. Det är som en röd tråd som inte får klippas av.

Jag har sett så många handikappade som är ensamma. Det är ingen som frågar om de vill ha något på huvudet när solen steker, och det är inte någon som stannar och pratar en stund. Så vill inte jag ha det.

Jag vill inte vara ensam, jag vill ha människor som bryr sig om mig.

Mitt kontaktnät:
Britt, Jeanette, Emil och Elias är mina släktingar och står mig nära.
Pia, Ida och Idas tjej Jenny. Vi träffas ibland och har kul ihop.
Tove är en kompis till mamma som vi brukar ha kontakt med.
Mao och Lena är ledsagare och David kommer att bli kontaktperson.
Britt-Marie på HS-service ställer alltid upp för mig.
Och många fler....

torsdag 14 april 2011

Slutspel i biljard


Snart är det dags för slutspel i biljard. Det blir någon gång i maj. Förra gången gick det inte riktigt bra. Jag åkte ut tidigt och jag var helt slut sen. Tina höll mig sällskap hela tiden. Pia, Ida och hennes kompis Jenny var också med och tittade på.

Jag brukar bjuda in lite vänner när det är slutspel och det kommer jag att göra nu också. Jag tror att det kommer att gå bra, jag ligger sexa än så länge. Men jag kommer att klättra till toppen.